Brokastu kokteilis
Kāpostu kvass
Auzu pārslu putra /ātri pagatavojama /
Diedzēta lucerna
Ātrā zupa
Kičari
1 līdz 2 ēd.k. kaņepju
proteīna pulveris
150 ml svaigi spiesta
apelsīnu sula,
75 gr. Zemeņu
½ ļoti gatava un salda
mango
Pēc vēlēšanās var
pievienot bišu ziedputekšņus.
Visas satāvdaļas blenderī
sakuļ un izbauda veselīgo maltīti. Šis kokteilis īpaši piemērots sportiskiem
cilvēkiem, jo ir bagāts ar kalciju, magniju, dzelzi, varu, kāliju un fosforu.
Barojošs un sātīgs, jo satur kaņepju proteīnu, kurā ir visas astoņas
neaizstājamās aminoskābes, kā arī omega 3, omega 6 un omega 9. Lielisks dienas
sākums ar vitamīnu bumbu kurā ir
A,C,B1,B2, B6 folijskābe. Lai labi garšo!
Kāpostu kvass
Auzu pārslu putra /ātri pagatavojama /
Diedzēta lucerna
Ātrā zupa
Kičari
Kičari ir garšvielām bagātināts rīsu un mungdāla maisījums, kas veido ajūrvēdiskā dzīvesveida pamatu. Gan basmati rīsi, gan mungdāls ir saldi un atvēsinoši ar saldu pēcgaršu. Vairāk par uzturvērtību lasi šeit http://produktuuzturvertiba.blogspot.dk/ Kopā tie veido došas līdzsvarotu ēdienu, kas ir lielisks olbaltumvielu avots. Kičari ir viegli sagremojams, sniedz spēku un vitalitāti, kā arī baro visa ķermeņa audus. Tas ir ļoti labs ēdiens gavēņa vai attīrīšanās laikā. Kičari palīdz izvadīt no šunām toksīnus un ir lielisks pretnovecošanās līdzeklis. Kičari parasti gatavo no 2 daļām rīsu un 1 daļas mungdāla. Garšvielas var variēt. Ja organisms slikti pārstrādā pākšaugus, ieteicams pupiņas uz nakti iemērkt ūdeni, vai vismaz 2 st pirms vārīšanas. Un vārīt 20 / 30 minūtes. Kičari ir unikāls Detoksikators, kas vienlicīgi satur daudz aminoskābju un proteīnu. Garšvielas savukārt uzlabo gremošanu.
Recepte Mungdāla kičari triju došu *4līdz 5 porcijas*
Rīsu un dālu katru atsevišķi bļodā mazgā ar noliešanu, kamēr skalojamais ūdens ir tīrs. Ja dālu dažas stundas mērcē ūdenī, tas kļūst vieglāk sagremojams. Blenderī liek ingveru, kokosriekstu skaidiņas, koriandra sēklas un nedaudz piepilina ūdeni, lai vieglāk blenderēt. Maļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē gī, pievieno kanēli, krustnagliņas, kardamonu, piparus un luru lapu. Maisot karsē, līdz garšvielas kļūst aromātiskas. Tad pievieno masu no blendera, kā arī kurkumu un sāli. Maisa līdz masa kļūs viendabīgi brūna. Šim procesam nevajadzētu būt ilgākam par 2 min. Iemaisa mungdālu un rīsus. Kārtīgi samaisa. Pielej 6 glāzes ūdens, uzliek vāku un uzvāra. Ļauj vārīties 5 minūtes, tad noregulē mazāku liesmu un vāra ar daļēji uzliktu vāku, līdz dāls un rīsi ir mīksti aptuveni 25 līdz 30 minūtes.
1/2 glāze dzeltenā, šķeltā mungdāla
1 glāze basmati rīsu
2,5 cm svaigs, nomizots ingvers
2 ēd. k. Nesaldinātu kokosriekstu skaidiņu
1 t.k. koriandra
3 ēd. k. Gī
3,5 cm liels gabaliņš kanēļa mizas
5 kardamona pākstis
5 krustnagliņas
10 melno piparu graudiņi
3 lauru lapas
¼ t.k. kurkuma
¼ t.k. sāls
6 glāzes ūdens
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru