Ja Tu manu blogu esi izpētījusi vai
izpētījis, tad saproti, ka veselībā pats svarīgākais ir sārmainas vides uzturēšana, kā bioloģiskā
dabīgā funkcija. Fantastisks veids
kā reāli apturēt novecošanu ir sākt pamazām veidot paradumu iekļaut
ēdienkartē zaļos kokteiļus jeb zaļos smūtijus, kā tos tagad moderni
sauc.
Lai palīdzētu
organismam labi funkcionēt, uzturam vajadzētu būt - 80 % sārmainu
vidi veidojošo produktu un tikai 20% skābu vidi veidojošie produkti. Sākumā
nereāli izprast un realizēt. Tapēc te būs špikeris.
Kviešu zelmenis ir kviešu graudu zaļie dzinumi, kas bagātīgi satur dabiskos
vitamīnus, minerālvielas, hlorofilu un enzīmus koncentrētā daudzumā. Zelmeņa un
tā sulas lietošana uzturā ir unikāls veids, kā uzlabot veselību un izsargāties
no slimībām, un to izdarīt ir tik vienkārši! Kviešu zelmenis lieliski
attīra asinis, orgānus un gremošanas traktu no piesārņojuma. Tas stimulē
metabolismu un enzīmu darbību, jo bagātina asinis. Šis zaļais augs ir viens no
vispilnīgākajiem pārtikas produktiem, jo tā sastāvā ir 98 no 102 uz zemes
sastopamiem elementiem. Bet tas ir teorētiski, jo esmu pati nedaudz skeptiska
vienu otreiz mērot PH līmeni, pie manas virtuves gudrībām viņš patiesību rāda
citādu. Bet pieņemsim, ka tās tā ir un noteikti kaut ko šis zelmenis dod labāku
kā vienkārši pavasarī spiests ķirbis vai burkāns. Zelmeņa brīnumainais sastāvs
palīdz samazināt asinsspiedienu, jo paplašina asinsvadus, normalizē
vairogdziedzera darbību un ķermeņa svaru, uzlabo gremošanas darbību. Zelmeņa
lietošana uzturā aizsargā no toksīnu un kancerogēno vielu kaitīgās iedarbības,
uzlabo aknu darbību un cīnās ar audzējiem.
Šīs
brīnumainās pārtikas piedevas audzēšana mājas apstākļos ir lēta un vienkārša,
un ieguvums no kviešu zelmeņa lietošanas jūsu veselībai ir nenovērtējams.
Protams te gribu piebilst, laikam tikai Latvijā. Jo daudz citviet Eiropā graudi
ir tā apstrādāti, ka nedīgst. Te tikai eksperiments, ja dīgst viss kārtībā.
Viena no
svarīgākajām zelmeņa sastāvdaļām ir hlorofils, kam ir magnētam līdzīga īpašība
izvilkt toksīnus no šūnām. Hlorofils jeb “augu asinis” spēj nomierināt un
sadziedēt iekšējos audus, turklāt zelmenī sastopamais hlorofils ir bagāts ar
skābekli un gaismas enerģiju, kas nodrošina vislabvēlīgāko vidi prātam un
ķermenim.
Diedzēšanai paredzētās sēklas vairākas reizes kārtīgi noskalo. To dari kādā lielākā bļodā, ne zem sieta. Bojātās, ūdens virspusē uzpeldējušās sēklas nosmel, ūdeni nokās. Noskalotās sēklas vai graudus vēlreiz ieber traukā, pārlej ar tīru ūdeni un atstāj uz nakti, lai mirkst. No rīta ūdeni nolej. Vēlreiz sietā noskalo un ieber diedzejamā traukā. Es izmantoju māla trauku, kas paredzēts maizes cepšanai, jot as nav ar glazūru un elpo. Traukam ir diezgan būtiska nozīme, tapēc, lai sēklas nesāktu pelēt. Jo tad gan var iegūt tikai vairāk sliktu kā labu, bet teikšu uzreiz, ja arī gadās, ka nedaudz Jūsu zelmenī parādīsies pazīmē, kā pūciņa es pims lietošanas zelmeni iemērcu ūdenī, kam pievienota 1. t.k. ūdeņraža pārskābes. Tās pilnībā dezinficē un iedod vēl papildus skkābekli zelmenim. Graudus traukā pārsedz ar plānu, gaisa caurlaidīgu, tīru drānu, izmanto vairākās kārtās salocītu marli. Skalo sēklas 2x dienā, kamēr ūdens ir nevainojami dzidrs. Nākamajā dienā skalošanu atkārto (ja nepieciešams, skalo vairākas reizes dienā!). Pēc skalošanas nosusinātus graudus saber atpakaļ traukā, pārsedz ar plānu audumu un atstāj siltā vietā, kamēr parādās asniņi. Es traukam uzlieku kasti, bet tā lai gais tiek klāt lai būtu tumsa, tā aizsargājot no izstīdzēšanas. Lai uzbriedinātie graudi siltumā nesasmaktu un nesāktu pelēt, ļoti svarīgi ievērot skalošanas un graudu vēdināšanas režīmu, kā jau minēju iepriekš. Lai vitamīnu rezerves neizsīktu, lai tu vienmēr varētu lietot svaigas pārtikas piedevas, liec graudus diedzēties vai sēj sēklas ar divu triju dienu intervālu. Pirmo diedzējumu porciju gatavo lielāku! Kad sākotnējā ēšanas kāre būs noplakusi, diedzējumus atjauno mazākā apjomā. Lietošana vienkārša liekam blenderī pavisam nedaudz 2 ēdamkarotes ūdens, lai blenderim vieglāk strādāt un viss neaiziet pa gaisu, tad virtuves sietā izspaidam kamēr zelmenis ir sauss. Atšķaidam ar tīru ūdeni un lietojam. Lai labi garšo!
Dzīvības saglabāšana organismam ir
augstākā prioritāte, un šim mērķim kalpo dažādi pašaizsardzības un
pašattīrīšanās procesi organismā, kurus mediķi kļūdaini nosauc par slimību.
Pirmajos
zaļumos ir visi B grupas, A, C, D un E vitamīni, minerālvielas: kālijs, dzelzs,
mangāns, fosfors, cinks, magnijs un kalcijs, arī aminoskābes, fermenti,
hlorofils un šķiedrvielas. Nekā sarežģīta diedzēšanas procesā nav: ņem sauja
graudu vai sēklu, sameklē piemērotu trauku un ķeries pie darba. Svarīgākie
nosacījumi, lai graudu vai sēklu diedzēšana izdotos, ir perfekts skalošanas
režīms, svaigs gaiss un pietiekama gaisma.
Tuvākas
konsultācijas vari saņemt e mailāingunapetersonelv@gmail.com vai pa skype arturs243
Ingūna
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru