sestdiena, 2014. gada 22. februāris

KVIEŠU ZELMENIS GAVĒŅA LAIKĀ

Ja Tu manu blogu esi izpētījusi vai izpētījis, tad saproti, ka veselībā pats svarīgākais ir  sārmainas vides uzturēšana, kā bioloģiskā dabīgā funkcija. Fantastisks veids kā reāli apturēt novecošanu ir sākt pamazām veidot paradumu iekļaut ēdienkartē zaļos kokteiļus jeb zaļos smūtijus, kā tos tagad moderni sauc.

Lai palīdzētu organismam labi funkcionēt, uzturam vajadzētu būt  -  80 % sārmainu vidi veidojošo produktu un tikai 20% skābu vidi veidojošie produkti. Sākumā nereāli izprast un realizēt. Tapēc te būs špikeris.
Kviešu zelmenis ir kviešu graudu zaļie dzinumi, kas bagātīgi satur dabiskos vitamīnus, minerālvielas, hlorofilu un enzīmus koncentrētā daudzumā. Zelmeņa un tā sulas lietošana uzturā ir unikāls veids, kā uzlabot veselību un izsargāties no slimībām, un to izdarīt ir tik vienkārši! Kviešu zelmenis lieliski attīra asinis, orgānus un gremošanas traktu no piesārņojuma. Tas stimulē metabolismu un enzīmu darbību, jo bagātina asinis. Šis zaļais augs ir viens no vispilnīgākajiem pārtikas produktiem, jo tā sastāvā ir 98 no 102 uz zemes sastopamiem elementiem. Bet tas ir teorētiski, jo esmu pati nedaudz skeptiska vienu otreiz mērot PH līmeni, pie manas virtuves gudrībām viņš patiesību rāda citādu. Bet pieņemsim, ka tās tā ir un noteikti kaut ko šis zelmenis dod labāku kā vienkārši pavasarī spiests ķirbis vai burkāns. Zelmeņa brīnumainais sastāvs palīdz samazināt asinsspiedienu, jo paplašina asinsvadus, normalizē vairogdziedzera darbību un ķermeņa svaru, uzlabo gremošanas darbību. Zelmeņa lietošana uzturā aizsargā no toksīnu un kancerogēno vielu kaitīgās iedarbības, uzlabo aknu darbību un cīnās ar audzējiem.
Šīs brīnumainās pārtikas piedevas audzēšana mājas apstākļos ir lēta un vienkārša, un ieguvums no kviešu zelmeņa lietošanas jūsu veselībai ir nenovērtējams. Protams te gribu piebilst, laikam tikai Latvijā. Jo daudz citviet Eiropā graudi ir tā apstrādāti, ka nedīgst. Te tikai eksperiments, ja dīgst viss kārtībā.
Viena no svarīgākajām zelmeņa sastāvdaļām ir hlorofils, kam ir magnētam līdzīga īpašība izvilkt toksīnus no šūnām. Hlorofils jeb “augu asinis” spēj nomierināt un sadziedēt iekšējos audus, turklāt zelmenī sastopamais hlorofils ir bagāts ar skābekli un gaismas enerģiju, kas nodrošina vislabvēlīgāko vidi prātam un ķermenim.

Visi dārzeņi, diedzētie graudaugi, augļi, sēklas, zirņi, pupas veicina sārmainu vidi, ko diemžēl cilvēki lieto tikai ap 20% dienā. Skābu vidi veido galvenokārt visi termiski apstrādātie, saldinātie, dzīvnieku izcelsmes un graudaugu produkti, kā arī kaltētie zirņi un kaltētās pupas.
Diedzēšanai paredzētās sēklas vairākas reizes kārtīgi noskalo. To dari kādā lielākā bļodā, ne zem sieta.  Bojātās, ūdens virspusē uzpeldējušās sēklas nosmel, ūdeni nokās. Noskalotās sēklas vai graudus vēlreiz ieber traukā, pārlej ar tīru ūdeni un atstāj uz nakti, lai mirkst. No rīta ūdeni nolej. Vēlreiz sietā noskalo un ieber diedzejamā traukā. Es izmantoju māla trauku, kas paredzēts maizes cepšanai, jot as nav ar glazūru un elpo. Traukam ir diezgan būtiska nozīme, tapēc, lai sēklas nesāktu pelēt. Jo tad gan var iegūt tikai vairāk sliktu kā labu, bet teikšu uzreiz, ja arī gadās, ka nedaudz Jūsu zelmenī parādīsies pazīmē, kā pūciņa es pims lietošanas zelmeni iemērcu ūdenī, kam pievienota 1. t.k. ūdeņraža pārskābes. Tās pilnībā dezinficē un iedod vēl papildus skkābekli zelmenim. Graudus traukā pārsedz ar plānu, gaisa caurlaidīgu, tīru drānu, izmanto vairākās kārtās salocītu marli. Skalo sēklas 2x dienā, kamēr ūdens ir nevainojami dzidrs. Nākamajā dienā skalošanu atkārto (ja nepieciešams, skalo vairākas reizes dienā!). Pēc skalošanas nosusinātus graudus saber atpakaļ traukā, pārsedz ar plānu audumu un atstāj siltā vietā, kamēr parādās asniņi. Es traukam uzlieku kasti, bet tā lai gais tiek klāt lai būtu tumsa, tā aizsargājot no izstīdzēšanas. Lai uzbriedinātie graudi siltumā nesasmaktu un nesāktu pelēt, ļoti svarīgi ievērot skalošanas un graudu vēdināšanas režīmu, kā jau minēju iepriekš. Lai vitamīnu rezerves neizsīktu, lai tu vienmēr varētu lietot svaigas pārtikas piedevas, liec graudus diedzēties vai sēj sēklas ar divu triju dienu intervālu. Pirmo diedzējumu porciju gatavo lielāku! Kad sākotnējā ēšanas kāre būs noplakusi, diedzējumus atjauno mazākā apjomā. Lietošana vienkārša liekam blenderī pavisam nedaudz 2 ēdamkarotes ūdens, lai blenderim vieglāk strādāt un viss neaiziet pa gaisu, tad virtuves sietā izspaidam kamēr zelmenis ir sauss. Atšķaidam ar tīru ūdeni un lietojam. Lai labi garšo!


Dzīvības saglabāšana organismam ir augstākā prioritāte, un šim mērķim kalpo dažādi pašaizsardzības un pašattīrīšanās procesi organismā, kurus mediķi kļūdaini nosauc par slimību.
 Pirmajos zaļumos ir visi B grupas, A, C, D un E vitamīni, minerālvielas: kālijs, dzelzs, mangāns, fosfors, cinks, magnijs un kalcijs, arī aminoskābes, fermenti, hlorofils un šķiedrvielas. Nekā sarežģīta diedzēšanas procesā nav: ņem sauja graudu vai sēklu, sameklē piemērotu trauku un ķeries pie darba. Svarīgākie nosacījumi, lai graudu vai sēklu diedzēšana izdotos, ir perfekts skalošanas režīms, svaigs gaiss un pietiekama gaisma.
 
Tuvākas konsultācijas vari saņemt e mailāingunapetersonelv@gmail.com vai pa skype arturs243


Ingūna

Nav komentāru: