Iegūsti atlaidi labākajiem TOP produktiem!
![]() |
SPIED UZ ATTĒLA LAI APSKATĪTU KATALOGU |
Pēdejā laikā bieži tiek diskutēts par to, vai sabalansēta pārtika ir vienīgais veids veselības saglabāšanā. Varbūt tomēr ir vērts atmest ilūziju, ka ēdam pareizi? Šajā lapā ir informācija par dabīgu ogu vitamīnu koncentrātu. Omega 3 utt.
Lietojot kādu pārtikas piedevu gudrākā ražotāja izvēle ir tuvāk vietai, kur atrodamies paši. Baltija, Skandināvija, Vācija, šo vitamīnu sastāvs ir vairāk pielāgots tieši mums.
Tie ir divi būtiskākie jautājumi uz kuriem atbildi jāgūst individuāli. Kas ir tie galvenie vitamīni un minerāli ko vajadzētu lietot uzturā vai papildus?
Skandināvu zinātnieki secinājuši, ka rudens un ziemas nomāktību patiešām aizgaiņā gastronomiski prieki, tāpēc ēdienkartē, būtiska nozīme attiecībā uz pašsajūtu un enerģijas daudzumu ir produktiem, kas satur E un B grupas vitamīnus.
Kur tie atrodas? Saliktajos ogļhidrātos – tie ir pilngraudu produkti, dārzeņi un augļi, svaigā veidā.
Dārzeņu dienas norma 500 gr. No tiem 250 līdz 300 gr svaigi. Un 200 līdz 250 gr augļi. Tā iespējams organismu nodrošinās ar enerģiju un labsajūtu. Pie noteikuma, ka augļi un dārzeņi ir dabīgi audzēti un kvalitatīvi. Svarīgie vitamīni (A, B, C un D). Šajā piedāvājumā tas iekļauts kompleksi vienā produktā. Jūsu ieguvums? Cena un kvalitāte, kas 100% nosedz dienas normu, kas nepieciešama.
Skandināvu zinātnieki secinājuši, ka rudens un ziemas nomāktību patiešām aizgaiņā gastronomiski prieki, tāpēc ēdienkartē, būtiska nozīme attiecībā uz pašsajūtu un enerģijas daudzumu ir produktiem, kas satur E un B grupas vitamīnus.
Kur tie atrodas? Saliktajos ogļhidrātos – tie ir pilngraudu produkti, dārzeņi un augļi, svaigā veidā.
Dārzeņu dienas norma 500 gr. No tiem 250 līdz 300 gr svaigi. Un 200 līdz 250 gr augļi. Tā iespējams organismu nodrošinās ar enerģiju un labsajūtu. Pie noteikuma, ka augļi un dārzeņi ir dabīgi audzēti un kvalitatīvi. Svarīgie vitamīni (A, B, C un D). Šajā piedāvājumā tas iekļauts kompleksi vienā produktā. Jūsu ieguvums? Cena un kvalitāte, kas 100% nosedz dienas normu, kas nepieciešama.
VITA AKTIV detalizēts sastāva apraksts. Ogas precīzi minētas dilstošā secībā. Priekšplāna spēlētāji ir pirmās.
Sarkanās vīnogas.
Satur lielu daudzumu polifenolu, samazina sliktā holesterīna līmeni.
Vīnogas satur daudz augļu cukuru – no 16
līdz 26%, galvenokārt glikozi un fruktozi. Vīnogās esošā glikoze labvēlīgi
ietekmē sirdi. Ilgstoša vīnogu sulas lietošana normalizē asinsspiedienu un nostiprina sirds un asinsvadu sistēmu.
Vitamīnus C, B1, B2, B6, B12, P, PP, K,
folijskābi un A provitamīnu, citronskābi, vīnskābi, dzintarskābi, fosforskābi,
skudrskābi un skābeņskābi, daudz kālija sāļu – līdz 225 mg%, kā arī magnija,
dzelzs, fosfora sāļus, mangānu, kobaltu, fermentus un pektīnus. Vīnogas
palīdz pret mazasinību. Tās satur folijskābi, kas pastiprina asinsradi. K
vitamīnu, kas ietekmē asins recēšanu, un P vitamīnu, kas nostiprina asinsvadu
sieniņas un normalizē asinsspiedienu. Vīnogas izvada no organisma urīnskābi un
kavē akmeņu veidošanos nierēs un urīnpūslī. Arī pie kuņģa un zarnu trakta
kaitēm, aknu un nieru slimību ārstēšanai. Lielā glikozes daudzuma dēļ vīnogas
izmanto organisma atindēšanai saindēšanās gadījumos.
Āboli. Noderīgi to
terapeitisko īpašību dēļ. Satur C vitamīnu, B1, B2, P, E, karotīnu, kāliju,
dzelzi, mangānu, kalciju, pektīnus, cukuru, organiskās skābes. Ābolos ir liels skaits mikroelementu: kālija,
fosfora, magnija, nātrija, sēra, alumīnija, bora, vanādija, dzelzs, jods, vara,
molibdēna, niķeļa, fluors, hroma, un cinku. Tā miza satur flavonoīdus. Ābolos
esošās vielas pazemina holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsspiedienu un
uzlabo sirdsdarbību. Āboli uzlabo aknu un
zarnu trakta darbību. Āboli ir vislabākais minerālvielas bora
avots, kas veicina kaulu augšanas un saglabāšanas procesus. Āboli palīdz
organismam attīrīties no dažādiem sārņiem un uzlabo ādas izskatu. Āboli aizkavē
ar novecošanās procesu saistītas problēmas.
Skābie ķirši. Zinātniski
atklājumi apliecina, ka ķiršiem var būt īpaši labvēlīga ietekme cīņā pret dažu
veidu vēzi. Tie satur noteiktu daudzumu antioksidantu, kas palīdz uzveikt
brīvos radikāļus. Ķirši satur: Vitamīnu
C, Vitamīnu A, Kāliju un Bioflavonoīdus. Tātad, barības vielas un
savienojumi, kas atrodami ķiršos, labvēlīgi ietekmē veselību sekojošos veidos:
Palīdz cīņā ar vēzi. Palīdz novērst saslimšanu ar sirds slimībām. Atbrīvo no
galvassāpēm, podagras un artrīta sāpēm.
Rada veselīgu un droši veidu, kā producēt
melatonīnu, kas aizkavē novecošanās procesu un palīdz bezmiega gadījumos.
Uzlabo psiholoģisko un garīgo spēju funkcionēšanu.
Plūškoka augļi. Augļos ir C vitamīns, karotīns, flavonoīdi,
miecvielas, cukuri un organiskās skābes. Plūškoks Latvijas iedzīvotājiem
lielākoties vēl pasvešs. Interese par plūškoku aug ne tikai dārzkopju aprindās,
bet arī veselīgu produktu cienītāju vidū, jo tas ir viens no pasaulē
pazīstamākajiem ārstniecības augiem. Melnā plūškoka (Sambucus nigra) ogās ir
gandrīz divas reizes augstāka antocianīdu koncentrācija nekā jebkurās citās
ogās. Antocianīdi ir augu valsts krāsvielas, visspēcīgākie dabā sastopamie
antioksidanti – vielas, kas darbojas, lai pasargātu šūnas no iespējamiem brīvo
radikāļu izraisītiem bojājumiem, kā arī stimulē organisma imūnsistēmu.
Plūškoka ogas turklāt satur arī
askorbīnskābi, karotīnu, rutīnu, alkaloīdu – sambucīnu, miecvielas, organiskās
skābes, ēteriskās eļļas u. c. Plūškoka ogu ekstrakts darbojas pret cilvēka
patogēnām baktērijām, arī pret gripas vīrusiem. Kas ir jauna un alternatīva pieeja.
Upenes. Neticami
noderīgas organismam.Vitamīnu noliktava. Ogas satur unikālu provitamīnu A, C vitamīnu un kāliju.
Upenes ir labs antioksidants, kas uzlabo asinsriti, tiek novērsta trombu
veidošanās un samazinās holesterīna daudzums asinīs. Upenes satur arī B1 un P vitamīnu, karotīnus, organiskās
skābes, dzelzi un mikroelementus – mangānu, varu hromu u.c. Apmēram 20 ogas
ir pietiekami, lai sasniegtu vidējo ikdienas vajadzību pieaugušam organismam
pēc askorbīnskābes.
Mežrozīšu augļi. Ir
nepārspēts C vitamīna avots. Sirds un nervu stiprināšanai. Samazina holesterīna daudzumu. Salīdzinoši daudz arī
karotīna un B grupas, PP un P vitamīnu, tādēļ tos pamatoti uzskata par dabiskajiem
polivitamīniem.
Zemenes. Satur B
vitamīnu un C vitamīnu, karotīnu, folijskābi, pektīnus, organiskās skābes. Dzelzs,
jods, kālijs, fosfors, kalcijs, mangāns, utt. Zemenēs esošās vielas, īpaši, folijskābe, ievērojami samazina risku
saslimt ar aterosklerozi, reimatoīdo artrītu, kā arī uzlabo mūsu kognitīvās
spējas, kas savukārt nodrošinās aktīvāku smadzeņu darbību vecumdienās. Ogās ir daudz kālija, kas nepieciešams kaulu stiprumam un novērš to blīvuma samazināšanos
vecumdienās, locekļiem attiecīgi paliekot trausliem. Zemenes ir arī lieliska antioksidantu krātuve,
kas ir vitāli nepieciešami organisma spējā pretoties apkārtējās vides
kaitīgajai ietekmei. Mazina stresa nodarīto
kaitējumu organismam. Novērš
sirds saslimšanas.
Kazenes ir bagātas ar C,
K un E vitamīnu. Kazenes satur daudz bioloģiski aktīvu vielu - polifenolus
un antociānus, kas palīdz saglabāt veselu sirdi un asinsvadus, kā arī var
samazināt ļaundabīgo audzēju veidošanās risku. Kazenes nozīmīgā daudzumā satur
mangānu, 100 g kazeņu nodrošina 32% no mangāna ieteicamās dienas devas. Veicina
smadzeņu šūnu rašanos, palīdz nodrošināt koordināciju, uzlabo līdzsvara
funkcijas un stiprina atmiņu.
Burkāni, Satur B, C, E, K vitamīns, beta
karotīns, minerālvielas - kālijs, kalcijs, magnijs, dzelzs, fosfors, nātrijs,
dzelzs, hlors, jods, folijskābe, cukurs, kā arī aminoskābes. Burkānos esošie mikroelementi ir praktiski
neaizstājami sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Savukārt antioksidanti
palīdz samazināt ļaundabīgo audzēju risku, normalizēt aknu, aizkuņģa dziedzera,
nieru, vairogdziedzera darbību, redzi, kā arī cīnīties pret vīrusiem. Viena no
vērtīgākajām vielām burkānā ir beta karotīns, kuru cilvēka organisms pārvērš
par A vitamīnu. Tas palīdz uzturēt veselīgu ādu, labu redzi un gļotādu
stāvokli.
Mellenes.
Ogās ir askorbīnskābe, karotīns, B
grupas vitamīni, PP, C, P vitamīns, ēteriskās eļļas, flavonoīdi, fenoli,
nātrijs, kālijs, kalcijs, magnijs, fosfors, dzelzs, kobalts un niķelis.Tās
satur vienu no ogās visretāk sastopamajām organiskajām skābēm – dzintarskābi,
kam ir svarīga loma procesos, kuri nodrošina asinsvadu sieniņu elastību. Šī
skābe ir arī ērkšķogās un upenēs. Mellenes veicina radionukleīdu izvadīšanu no
organisma. Pateicoties to sastāvā esošajām specifiskajām vielām, mellenes
lieliski pasargā asinsvadus, novērš eritrocītu salipšanu, aizsargā organismu no
asins sabiezēšanas – no insulta un infarkta.Mellenēs ir daudz cinka un kālija.
Cinks ir svarīgs elements, kas ietilpst daudzu fermentu un hormonu sastāvā. Tas
veicina asinsrades procesus, regulē ogļhidrātu apmaiņu. Mellenēs ir daudz
mangāna.Tās satur A vitamīnu – karotīnu, kas uzlabo redzi.Mellenes ir bagātas
ar anticianīniem – visspēcīgākajiem dabiskajiem antioksidantiem. Šīs ogas spēj
palielināt smadzenēs dopamīna daudzumu, kas regulē svarīgākos procesus smadzeņu
darbībā. Dopamīns smadzenēs veicina normālu augšanas hormona veidošanos, kurš
atbild par šūnu atjaunošanos visā organismā. Melleņu sastāvā esošie flavonoīdi
palielina specifiskas aktīvas vielas daudzumu, kura stimulē organismu pašam
izstrādāt antioksidantus. Šī viela pasargā nervu šūnas no nevēlamiem kairinājumiem
un efektīvi neitralizē hroniskus iekaisumus. Kā zināms, iekaisumi būtiski
paātrina organisma novecošanos. Parkinsona slimības slimniekiem ir zems šīs
vielas daudzums organismā. Uzskata, ka pusglāze ogu dienā var profilaktiski
pasargāt no šīs kaites. Mellenes uzlabo nervu impulsu novadīšanu no nervu šūnām
uz citiem orgāniem.Tās ieteicamas pret kapilāru trauslumu un audu
neizturību.Pēc sastāvā esošā magnija daudzuma mellenes pārspēj visas citas
ogas. C vitamīna šais ogās nav daudz, toties karotīna ir divas reizes vairāk
nekā pienā.
Dzeloņplūme.
Pozitīva ietekme uz vielmaiņu un aknu darbību. Satur flavonoīdus un
antioksidantus, kas uzlabo asinsriti, samazina kapilāru caurlaidību, veicina
asins recēšanu. Palīdz normalizēt asinsspiedienu.
Aronija. Vērtīgs
vitamīnu avots. Tajās maz cukuru, mēreni
daudz pektīnvielu, organiskās skābes, īpaši daudz P un C vitamīna, mēreni daudz
B2 vitimīna, daudz A vitamīna, provitamīnu, karotinoīdu, miecvielu,
minerālvielu u.c. savienojumi. Paplašina asinsvadus, pazemina arteriālo
asinsspiedienu hipertoniskas slimības I un II stadijā, nostiprina asinsvadu
sieniņas un mazina to caurlaidību.
Plūmes.
Noderīgas reimatisma profilaksei, izvada slikto holesterīnu, novērš trombu
veidošanos, stiprina aknas. Visvairāk
satur – C un K vitamīnu, varu un kāliju. Fruktozi, saharozi, glikozi, mazāk
minerālvielas un vitamīnus A, B, dzelzi,
jodu, cinku.
Jāņogas. Bagātas ar C vitamīnu. Vienā ēdamkarotē
šo ogu ir tikpat daudz askorbīnskābes kā vienā citronā. Tāpat šīs ogas satur B
grupas vitanīnus. Tās nostiprina nervu sistēmu, palīdz atbrīvoties no
depresijas, noguruma, bezmiega, kā arī uzlabo matu un ādas stāvokli. Pazemina
asins recēšanu, kas mazina insulta un infarkta risku.
Smiltsērkšķis.
Ne velti šīs ogas dēvē par "zelta dakteri"- tās tiešām ir spējīgas
darīt brīnumus. Smiltsērkšķi satur vairāk nekā desmit taukos un ūdenī šķīstošos
vitamīnus. Bez tam, pateicoties smiltsērkšķu sastāvam, šie vitamīni ļoti labi
saglabājas un organismam tos viegli uzņemt. Smiltsērkšķos ir minerālvielas dzelzs, mangāns, varš. B grupas, PP un K
vitamīns. Satur 2-3 reizes vairāk E vitamīna nekā mandeļu rieksti. Pateicoties
F vitamīnam, labi novērš nogurumu pēc ilgstoša darba ar datoru, kā arī
veicina domāšanas un reakcijas ātrumu. Smiltsērkšķi satur arī K1 vitamīnu (tā
šeit ir vairāk nekā pīlādžos), līdz ar to sekmējot normālu asins recēšanu.
Protams, smiltsērkšķi satur arī daudz C
vitamīna, taču tā daudzums var svārstīties atkarībā no šķirnes,
uzglabāšanas apstākļiem un citiem faktoriem. Līdztekus visiem svarīgākajiem
vitamīniem, kas atrodas smiltsērķšķa ogās, tās satur arī īpašas vielas, kas
attīra asinsvadus. Palīdz pie kuņģa un zarnu trakta saslimšanām, kā arī, lai
atvairītu ļaundabīgu audzēju veidošanos.
Citrons. Slavens ar augstu C vitamīna saturu,
taču tajos ir arī A un B grupas vitamīni un minerālvielas: kalcijs, kālijs,
magnijs, dzelzs un fosfors. Stimulē enzīnu un kuņģa gremošanas sulu sekrēciju,
tā pastiprinot dzelzs un
kalcija absorbciju. Arī tas kompensē paskābināšanos, palīdzot saglabāt
stiprus kaulus, zobus un smaganas, kā arī uzlabojot garastāvokli regulējošo
neiromediatoru serotonīna un dopamīna iedarbību - tas ir ļoti svarīgi, lai
saglabātu - jauneklīga
cilvēka attieksmi pret dzīvi. Citrons ir
lielisks detoksicētājs, jo stimulē aknu un aizkuņģa dziedzera darbu organisma
attīrīšanā, tāpēc atkritumprodukti tiek ātri aizvākti. Detoksikācija palīdz
novērst arī urīnskābes uzkrāšanos, kavējot novecošanos un sargājot organismu no
podagras un artrīta.
Citronam ir
diutēriskas īpašības. Tas palīdz
ķermenim atbrīvoties no ūdens aiztures un tūskas, tāpēc citrons ir arī labs
pretiekaisuma līdzeklis.
Persiks. Satur
antioksidantus, kas palīdz saglabāt labu veselību, tai skaitā aizsargā no
saslimšanas ar vēzi tai skaitā krūts, sirds slimībām un slimībām, kas saistītas
ar novecošanos.
Karotinoīdiem kas
atrodas persikos ir liela loma acu veselības nodrošināšanā.
Luteīns un
zeaksantīns aizsargā acis no saules gaismas, aizsargā arī no vecuma izraisītām
acu kaitēm, piemēram, makulārās deģenerācijas un kataraktas.
Persiki
satur satur gandrīz trīs ceturtdaļas no
ikdienā nepieciešamā C vitamīna daudzuma.
Aprikozes. Satur
vitamīnus C, B1, B2, B15, P, daudz A provitamīna (tikpat daudz, cik tā ir olu
dzeltenumā). Aprikozes ir bagātas ar dažādiem mikroelementiem, daudz dzelzs,
kālija, magnija, kā arī fosforu, kalciju, nātriju, pat tādus retus
mikroelementus kā molibdēnu, niķeli un titānu. Aprikozēs ir organiskās skābes –
ābolskābe, vīnskābe, citronskābe un salicilskābe. Aprikozes normalizē kuņģa
sulas skābumu, līdz ar to uzlabojas aizkuņģa dziedzera, aknu un žultspūšļa
darbība.Tās labi palīdz arī sirds un asinsvadu sistēmas slimību reizēs. Lielā
magnija daudzuma dēļ
aprikozes ātri un stabili pazemina paaugstinātu asinsspiedienu. Aprikozes ir
arī labs urīndzenošs līdzeklis, tās palīdz atbrīvoties no tūskām. Aprikozes
veicina smadzeņu darbību. Tajās esošais fosfors un magnijs paaugstina garīgās
darba spējas un uzlabo atmiņu.
Avenes sarkanās un melnās. Avenes satur cukurus, pektīnvielas,
organiskās skābes, askorbīnskābi, C vitamīnu, B, P, E, A grupu vitamīnus,
karotīnu, bioflavonoīdus, PP vitamīnu, miecvielas, ēterisko eļļu, krāsvielas,
minerālvielas (magniju, nātriju, kāliju, kalciju, fosforu, jodu). Avenēs ir atklātas vielas – sterīni,
kas aizkavē aterosklerozes attīstīšanos.
Tomāts. Tomātos ir arī citi vērtīgi
antioksidanti – C vitamīns un beta karotīns. Šie antioksidanti neitralizē
brīvos radikāļus.
Tomāti pazemina holesterīna līmeni, regulē cukura saturu
asinīs. Tomāti tāpat kā šokolāde satur laimes hormonu serotonīnu, kas vairo
enerģiju un labsajūtu. Aterosklerozes risku mazina arī tomātos esošais kālijs
un B grupas vitamīni.
EMULGATORS. Saulespuķu
lecitīns. Palīdz sajaukt divas vai vairākas substances, kas normāli nesajaucas.
Nodrošina kinētisko stabilitāti. Lecitīns
ir efektīvs daudzos slimību gadījumos un arī profilakses nolūkos.
Ko saka farmaceite par VITA AKTIV? Ņemam šo viedokli kā profesionālu.
Vita Aktiv 3 gab.
Saņem īpašo piedāvājuma akcijas atlaidi rakstot uz ingunapetersonelv@gmail.com
Izēģini arī TU!
Pieraksties un saņem īpašo piedāvājuma akcijas atlaidi
Probiotikas ir joma, kas strauji attīstās, mainot uzskatus un attieksmi pret sevi, palīdzot cilvēkam gan ārstēt, gan atvieglot dzīvi, gan saglabāt veselību. Ārstiem un farmaceitiem vajadzētu nopietni izturēties pret šiem preparātiem.

Reiši sēne (Ganoderma lucidum)
Ķīnas un Japānas kultūrā ir pazīstama gadu tūkstošiem. Reiši ir minēts 2000 gadus senos ārstniecības aprakstos kā “Dieva ārstniecības augs”- tā apzīmējot ārstniecības augus, kam piemīt unikālas ārstnieciskās īpašības un kas ir lietojami bez ierobežojumiem.
Vai Tev vajag PROBIOTIĶI?
Probiotikas ir joma, kas strauji attīstās, mainot uzskatus un attieksmi pret sevi, palīdzot cilvēkam gan ārstēt, gan atvieglot dzīvi, gan saglabāt veselību. Ārstiem un farmaceitiem vajadzētu nopietni izturēties pret šiem preparātiem.
Kapēc farmaceite lieto pati un iesaka pircējiem LR produkciju?
IZMANTO ŠO IESPĒJU! JAUTĀJUMUS UZDOD e mail. ingunapetersonelv@gmail.com |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru